• transparant C00
 • wit C01
 • RAL 7004 C7004
 • grijs C02
Uw gegevens

OTTOSEAL S27 310 ml koker

€11,50per stuk (€13,92 Incl. btw)
op voorraad
Professionele siliconenkit voor toepassingen in contact met levensmiddelen en drinkwater.... Meer informatie
 • transparant C00
 • wit C01
 • RAL 7004 C7004
 • grijs C02
Hulp of advies nodig? Kom met ons in contact!
Omschrijving OTTOSEAL S27 310 ml koker

De Ottoseal S27 is bedoeld voor een aantal zeer specialistische toepassingsgebieden. Dat geldt vooral voor ruimtes waarin hoge eisen worden gesteld aan veiligheid en hygiëne. Het materiaal is bijvoorbeeld prima geschikt voor het onder handen nemen van afdichtingen in de levensmiddelenbranche. Voorbeelden zijn melkfabrieken, slachthuizen, dranken- of levensmiddelenfabrieken en grootkeukens. Daarnaast kan de kit worden gebruikt voor het afdichten van keramische afdeklagen in de drinkwateromgeving.

Gebruik van de S27

Tijdens de uitharding van de S27 worden geleidelijk geringe hoeveelheden azijnzuur vrijgezet. Zorg tijdens de verwerking en uitharding voor voldoende luchttoevoer. Nadat de kit volledig is uitgehard, wordt het product geheel reukloos, fysiologisch ongevaarlijk en indifferent. De verhardingstijd verlengt met de toenemende sterkte van de laag silicone. 1-componentige silicone is niet geschikt voor vlakke verlijmingen, tenzij de speciale constructieve voorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Wilt u de silicone toch in lagen dikker dan 15 millimeter dik opdragen? Neem dan contact op met de technische afdeling van Ottoseal. Houd de kit buiten het bereik van bitumenhoudende materialen en weekmakers zoals butyl, EPDM, neopreen of isolatie- en teerlagen.

Toepassingen

 • De Ottoseal S27 is een acetaat-vernettende, 1-componentige afdichtingskit op siliconenbasis.
 • De kit heeft een hoge kerf- en scheurvastigheid en wordt gekenmerkt door een zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid.
 • De S27 is prima bestand tegen diverse chemische stoffen. Denk bijvoorbeeld aan verdunde zuren en logen.
 • De afdichtingskit is getest voor toepassingen in contact met levensmiddelen en drinkwater.
 • De S27 is positief getest op compatibiliteit in het contact met levensmiddelen.
 • De kit is wat betreft het koudwaterbereik getest en goedgekeurd conform de KTW-richtlijnen van de Duitse federale dienst voor milieu.

Voorbehandeling

Voordat u de kit gebruikt, moeten de te behandelen hechtvlakken schoon, vetvrij, droog en draagkrachtig zijn. Draag er zorg voor dat alle verontreinigingen, zoals oplosmiddelen, conserveermiddelen, vetten, oliën, stof, water en resten van lijmen en afdichtingskitten, verwijderd worden. Reinig niet-poreuze ondergronden met OTTO Cleaner T (afluchttijd circa 1 minuut) en een schone en pluisvrije doek. Poreuze oppervlakken kunt u het beste mechanisch van losse deeltjes ontdoen, bijvoorbeeld met een staalborstel of een slijpschijf.

 

Speciale instructies

De Ottoseal S27 is niet geschikt voor absorberende, minerale ondergronden (denk bijvoorbeeld aan beton) in constant natte omgevingen en onder water. Vocht in de bodem kan bij minerale ondergronden het ontstaan van zoutkristallen veroorzaken, waardoor de siliconen-afdichtingskit minder goed hecht. Smeer de primer niet buiten de voegenflanken. U kunt deze vlakken indien nodig afplakken. Non-ferro metalen en niet tegen corrosie beschermd blik kunnen door het tijdens de uitharding ontstane azijnzuur geoxideerd worden. Reservoirs mogen pas na volledige uitharding van de kit (al naar gelang de voegdiepte ten minste vier dagen) met water worden gevuld.