Brandwerende kit

Sommige kitklussen stellen bijzondere eisen aan het te gebruiken materiaal. Een goed voorbeeld is het branddicht afsluiten en afkitten van kleine openingen om in geval van brand de verspreiding van rook en vuur te voorkomen. Voor dit doel zijn dan ook speciale brandwerende en hittebestendige kitsoorten ontworpen. Maar wat is precies het verschil tussen hittebestendige en brandwerende kit? En voor welke toepassingen worden deze kitsoorten gebruikt?

OTTOSEAL S34
€13,41 per stuk (€16,23 Incl. btw)
OTTOSEAL S25
€14,70 per stuk (€17,79 Incl. btw)
OTTOSEAL S54
€13,40 per stuk (€16,21 Incl. btw)
OTTOSEAL S94
€9,52 per stuk (€11,52 Incl. btw)
OTTOSEAL S94
€17,12 per stuk (€20,72 Incl. btw)
Toon 1 - 5 van 5
Toon:

Alles over Brandwerende kit

Het verschil tussen brandwerende en hittebestendige kit

Hoewel brandwerend en hittebestendig op het eerste gezicht wellicht klinken als synoniemen, is er toch een verschil tussen deze twee begrippen. Hittebestendige kit kan hoge temperaturen verdragen. Bovendien is dit type ook goed bestand tegen flinke temperatuurschommelingen. Brandwerende kit gaat echter nog een stukje verder. Dit materiaal voorkomt de verspreiding van vuur van het ene compartiment naar het andere via openingen als dilatatievoegen, kabeldoorvoeringen en buisdoorvoeringen. Afhankelijk van het merk of type biedt brandwerende kit een bescherming van enkele tot vele uren.

Toepasbaarheid brandwerende en hittebestendige kitten

Brandwerende en hittebestendige kitten zijn in de regel breed toepasbaar. Hittebestendige kitten worden veelal gebruikt voor voegen en naden in ruimtes die onderhevig zijn aan sterke temperatuurschommelingen. Brandwerende kitsoorten zijn vooral uitermate geschikt voor bouwonderdelen die hoge eisen stellen aan de brandveiligheid. Goede voorbeelden van zulke onderdelen zijn brandvertragende elementen en brandwerende beglazingen. Brandwerende kitten worden ook vaak aangewend voor het afkitten van een breed palet aan andere glaselementen of massief minerale bouwmaterialen.

Brandwerende kitten van Ottoseal

Ook het assortiment van Ottoseal bevat brandwerende kit. Een goed voorbeeld is de Ottoseal S28. Deze professionele, 1-componentige afdichtingskit beschikt, net als de meeste hittebestendige en brandwerende kitsoorten, over een zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid. Dankzij de hoge kleefkracht en rekspanningswaarde zet de kit ook niet snel uit bij snel oplopende temperaturen. Deze kit is ook bijzonder geschikt voor het afdichten van glazen objecten als aquaria en terraria. De Ottoseal S28 is ook zo samengesteld dat gevoelige aquarium- of terrariumbewoners zoals vissen, reptielen of amfibieën er geen last van hebben. Eveneens de Ottoseal S94 is een prima remedie tegen de verspreiding van vuur en rook. Deze kit is bijzonder moeilijk ontvlambaar en gefabriceerd conform de DIN 4102-B01-norm. Veiligheid, degelijkheid en robuustheid staan bij deze kit dan ook voorop.

Per stuk of per doos bestellen 

De brandwerende kit van Ottoseal leveren wij zowel in kokers als in aluminium foliezakken. U heeft de mogelijkheid om in onze webshop per stuk te bestellen. De kokers hebben de inhoud van 290 ml, 300 ml en 310 ml. De aluminium foliezakken van 400 of 580 ml. Bestelt u in grote volumes? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.