Siliconenkit

Siliconenkit is een elastisch afdichtmateriaal dat een ideaal hulpmiddel vormt voor de professional en vrijetijds klusser. U kunt Ottoseal siliconenkit gebruiken voor het afdichten en afwerken van verbindingen, tegenhouden van vocht en vullen van naden of kieren. Onze professionele siliconenkitten kunnen uitstekend beweging opvangen en zijn verkrijgbaar in zowel kokers als worsten.

De meeste siliconenkitten zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren waaronder wit, grijs, zwart, bruin en transparant, maar ook adriablauw, helderbruin, zandbeige of transparant. Wij hebben altijd wel een kleur leverbaar die past bij de ondergrond. Mocht de door u gewenste kleur echt niet leverbaar zijn, dan kunt u de kit op kleur in sommige gevallen zelfs laten maken.

OTTOSEAL S100
€9,78 per stuk (€11,83 Incl. btw)
OTTOSEAL S70
€12,44 per stuk (€15,05 Incl. btw)
OTTOSEAL S18
€13,56 per stuk (€16,41 Incl. btw)
OTTOSEAL S110
€8,47 per stuk (€10,25 Incl. btw)
OTTOSEAL S125
€8,39 per stuk (€10,15 Incl. btw)
OTTOSEAL S140
€16,46 per stuk (€19,92 Incl. btw)
OTTOSEAL S51
€18,69 per stuk (€22,61 Incl. btw)
OTTOSEAL S34
€13,41 per stuk (€16,23 Incl. btw)
Toon 1 - 8 van 46
Toon:

Alles over Siliconenkit

Professionele siliconenkit

Afhankelijk van de precieze ondergrond die u onder handen wilt nemen, hebben wij verschillende professionele siliconenkitten beschikbaar. Siliconenkit is zeer geschikt voor het afdichten van voegen, naden en kieren in uw badkamer, keuken, toilet, douche, auto, boot of caravan. Professionele siliconenkit zoals de Ottoseal S100, S110 of S125 zijn elastisch, schimmelwerend en water- en temperatuurbestendig. Uitermate handig dus voor het afdichten van bijvoorbeeld badkamer, keuken, sanitair en tegels. De Ottoseal S110 is bovendien prima geschikt voor glas en gevel en bruikbaar voor het voegen en lijmen van blank glas, profielglas, vitrines, etalageruiten, terraria en dubbel glas constructies.

Goede voorbereiding op het kitten

Voordat u de siliconenkit gaat aanbrengen, is het zaak om de scheur of kier waaraan u gaat werken schoon en droog te maken. Maak de loszittende deeltjes eerst los met een schraper of mes en reinig de opening vervolgens met een vladder, stofzuiger of kwast. Als het te kitten gedeelte nog vies is, is het verstandig om die plek te reinigen met Otto Cleaner T. Soms is het nodig om een primer toe te passen. Dit vermelden wij in de productbladen van de toe te passen kit. De productbladen kunt u downloaden op onze productpagina's. Om nauwkeurig te kunnen werken, zeker op plaatsen die lastig te bereiken zijn, kunt u ervoor kiezen om de te kitten plek af te plakken met schilderstape. Vergeet niet om na het kitten de tape te verwijderen, en wel voordat de siliconenkit droog is.

Plaatsen van de kitkoker

De laatste voorbereidende handeling is het plaatsen van de kitkoker. Met een veilig kokermes kunt u het tuitje van de kitkoker en het puntje van de spuitmond wegsnijden. Een groter stuk afsnijden betekent een bredere kitstrook. De kitstrook moet 1 tot 2 millimeter breder zijn dan de voegopening. Doe vervolgens de koker in het kitpistool. Als u het handvat inknijpt, vult de spuitmond zich met siliconenkit. Stop met knijpen op het moment dat de siliconenkit zichtbaar wordt.

Siliconenkit aanbrengen

Het belangrijkste aandachtspunt is dat u voldoende kit in de voeg aanbrengt. Dit geeft het mooiste en strakste eindresultaat. Het vinden van de juiste kitsnelheid is van belang bij het aanbrengen van het materiaal. Een te langzame kitsnelheid leidt tot een hobbelig oppervlak en de verspilling van siliconenkit. Als u te snel werkt, wordt de voeg, kier of scheur niet goed gevuld en afgedicht.

De siliconenkit wordt aangebracht door het kitpistool in een hoek van ongeveer 45 graden te houden en naar u toe te trekken. Het is belangrijk dat de voeg goed vol gezet wordt. Na het kitten kunt u de voeg nat maken met kitzeep. Een zeer geschikt product hiervoor is Otto afwerkzeep, die vervolgens kan worden afgewerkt met afwerkgereedschap zoals Fugenboy of Fugenfux. U kunt altijd met uw vinger een keer nastrijken voor het perfecte eindresultaat.

Verwijderen van de siliconen

Het effectief verwijderen van kit begint met het juiste gereedschap. Lees hier onze tips hoe u siliconenkit het beste kunt verwijderen.