High Tack lijm

High tack is een voorbeeld van een speciale kit- en lijmsoort die erg geschikt is voor veeleisende klussen. Een van de belangrijkste eigenschappen van high tack is dat het materiaal beschikt over een zeer hoge aanvangshechting. Er ontstaat dus in een mum van tijd een vaste en sterke verbinding.

OTTOCOLL A265 TopFix
€5,10 per stuk (€6,17 Incl. btw)
OTTOCOLL M560 X-TREME
€12,10 per stuk (€14,64 Incl. btw)
OTTOCOLL M550 HiTack
€9,40 per stuk (€11,37 Incl. btw)
Toon 1 - 3 van 3
Toon:

Alles over High Tack lijm

Snelle hechting

Het grote voordeel van de zeer hoge aanvangshechting is dat de high tack lijm erg snel hecht aan de ondergrond. Er ontstaat dus in een mum van tijd een vaste en sterke verbinding. Hierdoor is deze hoogwaardige lijmkit geschikt voor een groot aantal materialen. Denk bijvoorbeeld aan diverse metalen, hout, glas, een breed en divers spectrum aan kunststoffen, aluminium, kurk, pleisterwerk, natuursteen, kunststeen, gips, gipskarton, baksteen, tegels, keramiek en hardschuim. Dankzij die universaliteit en de opmerkelijke hechtsnelheid wordt high tack kit bijvoorbeeld veel gebruikt in de bouw.

Geen primer nodig

Omdat high tack prima hecht op verschillende ondergronden en ook prima gedijt in (licht) vochtige omgevingen, hebt u meestal geen primer nodig als u werkt met deze lijmsoort. De kit bouwt snel kracht op en wordt bovendien opmerkelijk snel hard. Omdat de eindsterkte ook zeer hoog is, vormt high tack de perfecte oplossing voor het verlijmen van voegen en verbindingen die zwaar worden belast. Daarnaast is de lijm, ondanks haar robuustheid, ook gedeeltelijk elastisch. Dit resulteert in een bewegingsopname van om en nabij de 20 procent.

Bestand tegen weer, wind en slijtage

Professionele high tack lijmen, zoals de Ottocoll HiTack (een krachtige allrounder die wordt ingezet in uitdagende sectoren als de carrosserie- en voertuigbouw, containerbouw, metaal- en apparatenbouw en de scheepsbouw) en M560 X-TREME, zijn reukloos en krimpvrij. De kit vormt bovendien geen blaasjes tijdens het aanbrengen en uitharden. Daarnaast is het materiaal bestand tegen diverse weersomstandigheden zoals regen, uv-straling en wind. High tack lijmkit is bovendien scheur- en kerfvast en uitgerust met een zeer hoge mechanische stevigheid. De lijmkit is dus ook heel goed te gebruiken voor buitentoepassingen zonder dat er sprake is van significant kwaliteitsverlies. De robuuste lijmkit is ook prima bestand tegen mechanische en akoestische trillingen. Als high tack lijmkit voldoende is uitgehard, kunt u het materiaal ook gelijk schuren, slijpen of zelfs overschilderen.

Toepassingen high tack lijmkit

Als veelzijdige constructie- en montagelijm bestaat de bruikbaarheid van high tack kit uit een brede waaier van toepassingen. Het materiaal wordt vooral gebruikt voor het lijmen en kitten van krachtige verbindingen in de bouw en industrie. Omdat high tack kit geen viezige vlekken achterlaat, kant het materiaal ook worden gebruikt op ondergronden als marmer, graniet en beton of als montagelijm voor bijvoorbeeld plinten, lijsten, panelen, platen, latten, stenen en tegels.