Ottoflex systeem

Het Ottoflex-systeem is een van de succesvolste onderdelen van het uitgebreide assortiment van Otto Chemie en staat al sedert decennia garant voor snelle en gladde verbindingen in talloze badkamers, keukens en wc’s. Het voor professionele doeleinden geschikte systeem stelt de voeger in staat om altijd een optisch excellent resultaat te bewerkstelligen en tegelijkertijd op een slimme manier tijd- en kostenbesparend te werken.

OTTOFLEX Afdichtings- en ontkoppelingsbaan
€259,50 per stuk (€314,00 Incl. btw)
OTTOFLEX Multifunctionele hoek
€19,68 per stuk (€23,81 Incl. btw)
OTTOFLEX Project Afdichtingband
€50,50 per stuk (€61,11 Incl. btw)
OTTOFLEX Doucheplaathoek Rechts
€20,95 per stuk (€25,35 Incl. btw)
OTTOFLEX Doucheplaathoek Links
€20,95 per stuk (€25,35 Incl. btw)
OTTOFLEX Dubbel flexibel manchet
€159,60 per stuk (€193,12 Incl. btw)
OTTOFLEX Badrandhoek
€23,94 per stuk (€28,97 Incl. btw)
OTTOFLEX Wandafdichtingmanchet
€25,80 per stuk (€31,22 Incl. btw)
Toon 1 - 8 van 12
Toon:

Alles over Ottoflex systeem

Met het uitgebreide Ottoflex-systeem haalt u een kwalitatief hoogwaardig totaalpakket in huis dat geschikt is voor een breed scala aan verschillende toepassingsgebieden. Zo kunt u al uw afdichtklussen professioneel te lijf gaan.

Het Ottoflex-systeem bestaat uit diverse onderdelen die tezamen een compleet en professioneel pakket vormen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Afdichtingspasta

Deze 1-componentige afdichtingspasta is geschikt voor het afdichten van compounds onder keramische deklagen, het afdichten van buitenwanden en het afdichten van massief gebouwde zwembaden en waterreservoirs. Het materiaal is scheuroverbruggend, uitstekend verwerkbaar, waterdicht (in uitgeharde toestand), dampdiffusieopen, vorst en verouderingsbestendig en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Hechtprimer

De Ottoflex hechtprimer is een primer die de hechting van kit op vloeren en wanden verbetert. De hechtprimer heeft een hoge hechtingsvastheid, ook als het aankomt op dichte en gladde ondergronden zoals geglazuurde plavuizen. Het materiaal beschikt over een zeer korte droogtijd van een uur als het gebruikt wordt op niet-zuigende ondergronden. Bij zuigende ondergronden is er zelfs helemaal geen sprake van droogtijd. De Ottoflex hechtprimer is compatibel met in de handel gebruikelijke tegellijmen en coatings zonder oplosmiddelen. De primer zelf bevat ook geen oplosmiddelen.

Ondercoating

De Ottoflex ondercoating is bedoeld om onze vloeibare folie te voorzien van een grondige voorbehandeling. Het materiaal is vooral van onschatbare waarde op poreuze en sterk zuigende ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan platen van gipskarton, gipspanelen, pleisterwerk, beton, gasbeton, metselwerk, stenen, afwerkvloeren, houten spaanplaten en houtvezelplaten.

Ottoflex diepgrondering

Bent u op zoek naar nog wat extra stevigheid? Gebruik dan ook de Ottoflex diepgrondering. Dit handige materiaal is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het verstevigen van absorberende en minder absorberende gronden. Breng de grondering aan vóór het opbrengen van acrylaatlagen. De grondering is compatibel met in de handel verkrijgbare oplosmiddelvrije tegellijmen op gipskarton, gips- en kalkgipspleister, gipspanelen, gipsvezelplaten, beton, gasbeton, kalkzandsteen, bakstenen muren of ander metselwerk, pleisterwerk, afwerkvloeren (op basis van anhydriet of gietasfalt), panelen en uitstrijkbare of uitvloeibare egalisatiematerialen.

Manchetten van Ottoflex

De manchetten van Ottoflex zijn ideale partners bij het afdichten van een breed scala aan voegen. Het productassortiment omvat drie verschillende typen.

  • De flexibele manchet meet 12 bij 12 centimeter en heeft een speciale verwijdingszone voor het duurzaam, waterdicht afdichten bij doorvoeringen van buizen van 20 tot 35 millimeter onder tegels, platen en keramische vloeren.
  • De vloerafdichtingsmanchet is een elastische manchet. Het product is ontworpen voor het duurzaam en waterdicht afdichten bij doorvoeren van buizen onder tegels, platen en keramische elementen in de vloer. De afmetingen bedragen 42,5 x 42,5 cm.
  • De waterafdichtingsmanchet (12 x 12 centimeter) is prima geschikt voor het duurzaam waterdicht afdichten bij doorvoeren van buizen onder tegels, platen en keramische elementen in de wand.

Banden en hoeken

De Ottoflex afdichtband is uw ideale partner voor het afdichten van hoekconstructies ter overbrugging van scheuren en voegen. Bovendien heeft het Ottoflex systeem elastische hoekafdichtingen die u kunt gebruiken voor het duurzaam en waterdicht afdichten van binnen- of buitenhoeken onder tegels, platen en keramische vloeren.

Ottoflex afdichtbaan

De Ottoflex afdichtbaan is vervaardigd uit polyethyleen en extra verstevigd met dubbelzijdig speciaalvlies. Het materiaal laat geen water door en heeft een hoge praktische rekbaarheid. Daarnaast is de Ottoflex afdichtbaan scheuroverbruggend, verouderingsbestendig en onverweerbaar. Het materiaal is bovendien goed bestand tegen waterige oplossingen van bijtende stoffen als zouten, zuren en logen.

Beschermingsband

Dit is een zelfklevende band die dicht geweven is langs de randen en in het midden is uitgerust met dubbelweefsel. De Ottoflex beschermingsband beschermt de afdichtband tegen ongewenst doorsnijden als u bijvoorbeeld bezig bent met een stevige renovatie. Het weefsel van de beschermingsband is gemaakt van polyamide en aramide. Het dunne materiaal bevat ook hechtsmeltlijm en beschermfolie. De beschermingsband is bruikbaar als aanvulling op afdichtbanden voor het gebruik rondom siliconenvoegen en alle andere voegen die met snijbescherming moeten worden uitgerust. Denk bijvoorbeeld aan wandvoegen, vloervoegen of de randen van badkuipen en douchebakken.

Geluidsisolatieband

De Ottoflex geluidsisolatieband is een eenzijdig zelfklevende PE-schuimband met PE-beschermfolie. De band kan worden aangewend voor de flexibele afdichting tussen een douchebak en de aangrenzende badkuip en wand.

Totaalpakket

U ziet het: met het uitgebreide Ottoflex-kunt u al uw afdichtklussen professioneel te lijf gaan. Wilt u meer weten over het systeem of de bijzonderheden van een bepaald product? Raadpleeg dan gerust onze specialisten voor meer informatie en een deskundig advies op maat!